Køb rødspætter online hos Thorupstrand Røgeri
Hos Thorupstrand Røgeri har vi et stort sortiment af friske rødspætter. Bestanden af rødspætter ud for de danske kyster er forholdsvis stor. Det betyder, at der næsten hver eneste dag landes en god portion friske rødspætter i både Thorupstrand Røgeris butik, såvel som her på webshoppen til en god og fair pris. Se udvalget herunder.
Flået rødspætte fra den jyske vestkyst
Hvis du er vild med flået rødspætte, vil du uden tvivl finde rødspætter fra Thorupstrand Røgeri særdeles lækre. Da vi hver dag sejler ud og fanger fisk fra vores fiskekutter HM 94, kan vi garantere dig for, at vores flået rødspætter er 100% friske – næsten så de stadig spræller, når du kommer dem på stegepanden.
Køb rødspætter online her fra vores webshop, og glæd dig selv og din familie med et måltid friske rødspættefileter. Du kan naturligvis vælge den helt klassiske servering med persillesovs og kogte kartofler. Dog er de fleste, især børn, helt kendt med varianten, hvortil der serveres sprøde pommes frites og remoulade.
Rødspætten er en favoritfisk for mange danskere
Populariteten af rødspætten i Danmark er slående. Flået rødspætte har gennem mange år været blandt danskernes yndlingsfisk. Begejstringen for rødspætte i Danmark nåede nye højder i 2002, hvor Danmarks fiskehandlere
offentliggjorde en konkurrence om, hvem der kunne skrive den bedste sang til ære for rødspætten.
Til trods for at rigtige mange stadig køber rødspættefileter, opleves der en smule tilbagegang i dens popularitet, da danskerne har fået øjnene op for andre af havets fisk - såsom
hummer og
laks.
Hvad kendetegner en rødspætte?
Rødspætten er det man kalder en fladfisk, hvilket betyder at når den når en bestemt alder skifter form fra ’normal’ til flad. Som resultat af dette flytter rødspættens øjne sig også. De vandrer over på det der bliver til fiskens overside. Man kan kende rødspætten på at den på oversiden er mørk med røde pletter, mens den på undersiden er hvid, og kan her have brune pletter.
Køb friske rødspætter og tilbered lækre retter
Rødspætten har af natur en fin og mild smag. Derfor opnår man ofte det bedste resultat ved ikke at overdøve denne smag med dominerende krydderier og ingredienser. Er man til paneret rødspættefilet, skal man også her være opmærksom på tykkelsen af paneringen, da denne også kan overdøve rødspættens naturlige smag.
Rødspætte, persillesovs og kartofler har i mange år været en foretrukken trækløver, og blandt børn er remoulade og pommes frites et kæmpe hit. Dog går en frisk rødspætte også godt på et stykke rugbrød, franskbrød eller en nybagt bolle. Til de årlige julefrokoster og på påskebordene er det heller ikke unaturligt, at rødspætten har en fast plads. Det står dog frit for, hvordan man ønsker at tilberede og spise flået rødspætte.
Forslag til tilberedning
Lav en lækker salat med alle dine yndlingsgrøntsager, og hvad der ellers hører til. Vend din rødspættefilet i mel blandet med salt og peber, og steg den på panden. Efter 2-3 minutter, afhængig af tykkelsen, bør dine rødspætter være klar.
Du kan nu nyde et friskt og sundt måltid, hvor du både får de anbefalede grøntsager og omega-3 fedtsyrer fra rødspætten. Hvis du ønsker at prøve noget andet end stegt rødspættefilet, kan du både dampe, koge, ryge og grille den i stedet.